15

Barcodescanner

  • Afgerond

Avatar
Silvasoft Team

Koppeling barcodescanner functionaliteit met de voorraadbeheermodule.

Ideeën zijn welkom! Heeft u aanvullende ideeën / wensen, laat het hieronder weten in een reactie zodat het meegenomen kan worden in het verder uitwerken van deze functionaliteit.

Verwacht: Q1/Q2 2020

A

Activiteit Nieuwste / Oudste

M

Marco

Top dat deze functie online is! dit geeft de software zeker meerwaarde.

Wens:
1. Orderpicker opent pakbon van een bestelling in de app.

2. Een orderpicker uitgerust met de ''app'' krijgt via een orderpick-instructie op het scherm: “Ga naar Locatie A1”.

3. Orderpicker loopt naar deze locatie en scant de barcode van het betreffende artikel op locatie A1.
De server controleert of dit inderdaad juist is. Indien ja, dan verstuurt de server de volgende instructie naar de ‘app’, bijvoorbeeld: “Pak 4 stuks”. Eventueel kan er aanvullende informatie worden verstrekt, zoals serienummer of houdbaarheidsdatum. (eventueel handmatig de aantallen invoeren, bij 10 of meer)

4. Heeft de orderpicker de opdracht uitgevoerd dan bevestigt hij dit door middel van een scan. Daarna ontvangt hij de volgende instructie, bijvoorbeeld: “Ga naar Locatie A4” en het proces herhaalt zich.

5. Uiteindelijk heeft de orderpicker alle producten gescand en kan de pakbon geprint worden met eventuele kopie factuur.

(er zijn meerdere opties mogelijk voor andere bedrijven, graag aanvullen of feedback geven als ik iets mis voor andere bedrijven)


Avatar

Silvasoft Team

Beste Marco,

Rondom orderpicken hebben we inmiddels een nieuwe update live staan met veel nieuwe mogelijkheden, ook voor de barcodescanner. Documentatie volgt nog op de website, maar het proces dat u zelf omschrijft is nu ook mogelijk!


Avatar

Silvasoft Team

Status gewijzigd in: Afgerond

Avatar

Silvasoft Team

We zijn live met de barcodescanner!

Als u de module product- en voorraadbeheer ingeschakeld heeft dan kunt u de add-on 'Barcodescanner' inschakelen via Beheer > Abonnement & kosten > Open administratie > Add-ons & integraties. Na het inschakelen van de add-on dient u opnieuw uit- en in te loggen. U krijgt dan een menu item 'Barcodescanner'.

U kunt via de mobiele app of via een bluetooth scanner gebruik maken van deze scanner. Voor nu kunt u: productinformatie ophalen, producten koppelen aan een barcode, voorraadmutaties doen (in serie) en goederenontvangsten inboeken.

De add-on is momenteel gratis te gebruiken, omdat we deze eerst willen testen. Na enige tijd zal deze add-on € 15,- per maand gaan kosten per 10 gebruikers. Dit zullen we van te voren aankondigen.

Als u feedback heeft op deze add-on dan is dat zeer welkom! We hebben een feedback knop toegevoegd in het barcode menu, dus als u ergens tegenaan loopt, laat het gerust weten, dan gaan wij daarnaar kijken.


M

Marco

Wat is de status van deze module? Wordt dit een barcodescanner(hardware) of wordt dit een mobiele applicatie?(voorkeur)


Avatar

Silvasoft Team

We verwachten binnen enkele weken live te gaan met deze functionaliteit! Het scannen van barcodes zal in eerste instantie via een mobiele applicatie mogelijk worden.


  • M
A

Onze webshop (Opencart) is reeds gekoppeld en hiervan zal de voorraad worden bijgewerkt in Silvasoft na synchronisatie via webwinkelfacturen.nl. Daarnaast werken wij met Bol.com (2 accounts NL + BE) en Amazon. Deze zijn niet gekoppeld en de voorraad zouden wij kunnen bijwerken door het scannen van de product streepjes code (EAN) van een product tijdens het inpakken van de order. Hiermee zal de voorraad in SIlvasoft leidend worden t.o.v. de shop en platformen.


O

orders

ik zou dit aanmaken met een tab: Magazijn,
op het moment dat een order ingepakt moet worden dit in de tab magazijn komt ( of logistiek) en dan per order de producten te zien krijgt op een handscanner en dit hiermee gaat scannen. Zodra die dat heeft gedaan bij de inpaktafel (bijv.) een 2de scan voor controle. En dan pas de pakbon uitdraaien zodat duidelijk is dat het 2 keer gecontroleerd is en ook met de pakbon klopt wat er in het pakket zit.


  • M
Avatar

Dennis

Samengevoegd met: POS Systeem

Avatar

Silvasoft Team

Status gewijzigd in: Ingepland