18

Ondersteuning voor meerdere inkoopprijzen en historische inkoopprijzen

  • Afgerond

Avatar
Silvasoft Team

Mogelijkheid tot het vasthouden van historische inkoopprijzen.

- Inzien van historische inkoopprijzen
- Voorraadwaarde berekenen o.b.v. historische inkopen / inkoopprijzen

Ideeën zijn welkom! Heeft u aanvullende ideeën / wensen voor deze aanpassing, laat het hieronder weten in een reactie zodat het meegenomen kan worden in het verder uitwerken van deze functionaliteit.

Verwacht: Q1/Q2 2020

A

Activiteit Nieuwste / Oudste

Avatar

Silvasoft Team

Beste Michel, Dit item is enkele jaren geleden al afgerond en mogelijk gemaakt in Silvasoft. Als u toch nog aanvullende wensen heeft, wilt u deze dan in een nieuwe feedback item plaatsen?


M

michel.ruyter

Het lijkt me erg wenselijk om alle inkoopprijzen van ingekochte producten vast te houden ten behoeve van de waarde van je voorraad. Hoe moet je anders bepalen wat je voorraadwaarde is op 31-12 / of je marge bepalen van een product? (Aannemende dat je regelmatig hetzelfde product bijkoopt tegen een andere prijs)


Avatar

Silvasoft Team

Beste Michel, Dit item is enkele jaren geleden al afgerond en mogelijk gemaakt in Silvasoft. Als u toch nog aanvullende wensen heeft, wilt u deze dan in een nieuwe feedback item plaatsen?


Avatar

Silvasoft Team

Status gewijzigd in: Afgerond

Avatar

Silvasoft Team

De eerste stap richting deze wens is gezet. Per product houdt Silvasoft nu (voor iedere leverancier) de ingevoerde inkoopprijzen historisch bij. Zodra u de prijs wijzigt wordt de oude prijs opgeslagen bij het product. Per product kunt u de prijshistorie ook zelf inzien. Hiermee is de basis gelegd om in de toekomst meer te kunnen doen voor bijvoorbeeld rapportages en voorraadwaarde berekeningen. Heeft u aanvullend hierop wensen voor bijvoorbeeld rapportages, voorraadwaarde berekening of iets anders? Dan verzoeken we u deze wensen als losse feedback items in te dienen in ons feedback portaal, zodat er apart op gestemd kan worden.


I

Rashied

Is het niet beter om bij het inbouwen van deze mogelijkheden het meteen te combineren met het inbouwen van (inkoop)prijzen in vreemde valuta?
Ook handig is om inkoopprijzen met % te verlagen bij kortingen met het inkopen. (zou ook eigenlijk moeten bij verkoopprijzen met % te kunnen verlagen).


O

orders

wellicht handiger om een gemiddelde inkoopprijs met de voorraad te maken. Dus stel je hebt 100 stuks op voorraad die zijn gekocht voor 50 euro. Koop je er nog 50 bij voor een prijs van 40 euro is degemiddelde voorraad dus: 46,66 euro. zo weet je altijd precies wat je echt marge is geweest.


  • R
  • K
M

Maurice

zie ook de vraag om verschillende leverancier aan een artikel te kunnen koppelen; die hebben dan ook aparte inkoopprijzen, dus zou dat ook zichtbaar gemaakt kunnen worden


  • R
  • E
E

Els Van der Straeten

Verschillende inkoopprijzen, soms zijn er aangepaste inkoopprijzen nav een actie, hoeveelheidskorting of educatieve voorwaarden.


  • R
Avatar

Silvasoft Team

Status gewijzigd in: Ingepland