27

Automatische aanmaak leverancier bij scan en herken op basis van BTW-nummer bij VIES-databank

  • Afgerond

A

Als de leverancier nog niet bestaat en je krijgt een nieuwe factuur binnen , dan kan door het inlezen van het BTW-nummer in de internationale VIES databank , alles worden gecheckt en ingelezen en kan de leverancier onmiddellijk worden aangemaakt.

A

Activiteit Nieuwste / Oudste

Avatar

Silvasoft Team

Status gewijzigd in: Afgerond

Avatar

Silvasoft Team

Deze functie is inmiddels beschikbaar. Als er bij Scan & Herken een btw-nummer wordt gevonden (of handmatig wordt ingevoerd) dan wordt direct een VIES check gedaan. De gegevens die we daaruit ophalen worden getoond en kunnen overgenomen worden met 1 druk op de knop.


A

enkel BTW-plichtigen kunnen op die manier ingelezen worden. Ondernemingen die niet BTW-plichtig zijn kunnen niet via VIES worden geraadpleegd. het zou daarom beter om via een andere dienst zoals Graydon of Companyweb te werken. Die herkennen alle ondernemingen.


Avatar

Silvasoft Team

Dit klopt inderdaad. De informatie vanuit VIES is sowieso redelijk beperkt. Wel is het zo dat voor veel facturen de leveranciersinformatie sowieso al overgenomen wordt vanuit het PDF document. Mocht u voorbeelden hebben waarbij de gegevens wel op de PDF staan, maar niet uitgelezen worden met de Scan & Herken dan kunt u deze voorbeelden altijd naar ons mailen, dan kunnen we de Scan & Herken functie verbeteren.


A

dit is een zeer handige functie als accountant, vaak worden Graydon of Companyweb gebruikt in Belgiƫ