6

Een geplaatste Order factureren in delen.

  • Afgerond

P
Peter

Wij zouden graag zien dat als een klant een order plaatst dat deze in delen kan worden gefactureerd (dus ook de pakbon in delen). Wij hebben veel klanten die 1 order plaatsen welke in delen geleverd moet worden. Eigenlijk zou je de optie die je hebt bij ingekomen goederen ook moeten hebben wij te leveren goederen.

A

Activiteit Nieuwste / Oudste

Avatar

Silvasoft Team

Status gewijzigd in: Afgerond

Avatar

Silvasoft Team

Goed nieuws! Dit is nu mogelijk.

Er zijn de laatste periode veel verbeteringen doorgevoerd aan het maken van pakbonnen en de informatie die we registreren bij pakbonnen. Zo is het mogelijk om meerdere pakbonnen te maken (deelleveringen) en is nu inzichtelijk welke factuur- of orderregels nog niet volledig geleverd zijn, wat in backorder is, wat reeds geleverd is, en meer.

Het is nu mogelijk om in het factuur- of orderregel overzicht kolommen aan- of uit te zetten zoals 'aantal geleverd' en 'aantal op pakbon'.

Ook zijn er nieuwe overzichten beschikbaar onder het menu: Producten > Orderpicken. Hier is een 'Factuurregel overzicht' en een 'Pakbonregel overzicht' toegevoegd. In deze overzichten is direct te zien welke pakbonregels nog niet volledig geleverd of gepakt zijn, of welke factuurregels nog niet volledig geleverd zijn (en dus in backorder zijn).

Het is nu tevens mogelijk om pakbonnen welke aangemaakt zijn vanuit een verkooporder om te zetten naar een factuur. Zo kunt u deelfacturen maken van een order, op basis van de aantallen op de pakbon.

Tot slot is het ook mogelijk om op pakbonnen zelf kolommen aan de PDF toe te voegen zoals 'Aantal nog te leveren'. Zo kunt u dus op de pakbon weergeven welke producten nog in backorder zijn. Later kan dit na-geleverd worden via een nieuwe pakbon van de nog te leveren producten.


C

Chris

Klopt. En als je in de historiek van de producten kijkt, lijkt het dat je ze aan verlaagde prijs hebt verkocht omdat de productprijs in de historiek maar 50% van de waarde weergeeft.


E

Edwin

Ik wil hier op aanvullen dat het fijner zou zijn om per regel te kunnen aangeven of deze moet worden meegenomen op de eerstvolgende factuur. Eventueel door gebruik te maken van het datumveld Leverdatum


E

Edwin

Wij hebben de workaround bedacht om de aanbetalings of deelfactuur apart te versturen (dus los van de order) en de pas de laatste factuur vanuit de order te doen. Zowel voor de aanbetaling als voor het in mindering brengen van deze aanbetaling op de definitieve factuur gebruiken wij een speciaal product dat weer gekoppeld is aan een aparte grootboekrekening. Wellicht een ideetje?


P

Peter

Best Edwin, Klinkt goed echter als je niet afboekt blijven de producten in de voorraad staan als verkoopbaar.


C

Carolien Voorhuis

Helemaal mee eens. Het zou dan ook fijn zijn als deze 50% aanbetaald moet worden, je een deel factuur kunt sturen waarvan 50% over het factuurbedrag wordt berekend en niet over het product (zoals dat nu is ingericht). Dit is heel verwarrend voor klanten.