33

Deel orders en backorder op pakbon en factuur

  • Afgerond

M
Maurice

Van een (grote / totaal) order is het handig om soms een deel op de pakbon te kunnen printen. Bijvoorbeeld voor een deellevering of voor het pakken van de spullen uit een bepaalde stelling / magazijn bij elkaar. Daarvoor zou het selecteren van regels en die dan kunnen printen handig zijn. En/of bij een deellevering van 1 order dien je op de pakbon in een aparte kolom te kunnen vermelden welke regels (met welke hoeveelheid!) nu wel worden geleverd, en welke op back order staan (met datum!)

Naast het weergeven van artikelen op een pakbon voor verzending, dien je daarna ook deze artikelen apart te kunnen factureren en bij een volgende factuur de overgebleven artikelen (of weer een deel). Dus bij de vraag of je een of je de gehele of een deel van de order wilt factureren, dien je daarna (naast een percentage) ook de mogelijkheid te hebben om regels (en aantallen) te selecteren die nu gefactureerd moeten worden. Slechts van die producten die gefactureerd worden, dient de voorraad te worden afgeboekt.

A

Activiteit Nieuwste / Oudste

Avatar

Silvasoft Team

Status gewijzigd in: Afgerond

Avatar

Silvasoft Team

Er zijn de laatste periode veel verbeteringen doorgevoerd aan het maken van pakbonnen en de informatie die we registreren bij pakbonnen. Zo is het mogelijk om meerdere pakbonnen te maken (deelleveringen) en is nu inzichtelijk welke factuur- of orderregels nog niet volledig geleverd zijn, wat in backorder is, wat reeds geleverd is, en meer.

Het is nu mogelijk om in het factuur- of orderregel overzicht kolommen aan- of uit te zetten zoals 'aantal geleverd' en 'aantal op pakbon'.

Ook zijn er nieuwe overzichten beschikbaar onder het menu: Producten > Orderpicken. Hier is een 'Factuurregel overzicht' en een 'Pakbonregel overzicht' toegevoegd. In deze overzichten is direct te zien welke pakbonregels nog niet volledig geleverd of gepakt zijn, of welke factuurregels nog niet volledig geleverd zijn (en dus in backorder zijn).

Het is nu tevens mogelijk om pakbonnen welke aangemaakt zijn vanuit een verkooporder om te zetten naar een factuur. Zo kunt u deelfacturen maken van een order, op basis van de aantallen op de pakbon.

Tot slot is het ook mogelijk om op pakbonnen zelf kolommen aan de PDF toe te voegen zoals 'Aantal nog te leveren'. Zo kunt u dus op de pakbon weergeven welke producten nog in backorder zijn. Later kan dit na-geleverd worden via een nieuwe pakbon van de nog te leveren producten.


  • I
A

Astrid

Hoe selecteer je nu de template om de pakbon te bekijken en uit te draaien? Dit krijg ik nu niet voor elkaar.


Avatar

Silvasoft Team

Beste Astrid, hopelijk is dit inmiddels al gelukt. Zo niet dan raden we u aan even contact op te nemen met onze helpdesk, die kunnen u hier bij assisteren!


Avatar

Silvasoft Team

Een tussentijdse update m.b.t. dit onderwerp: het is nu mogelijk om deel-leveringen te maken met pakbonnen. Waar eerst 1 pakbon per factuur / order gemaakt werd, kunnen er nu meerdere per factuur / order gemaakt worden met eigen te kiezen regels en aantallen. Ook kunnen pakbonnen nu verwerkt worden via de barcodescanner add-on of via het menu: Producten > Orderpicken. Uitgebreide documentatie volgt binnenkort op de website.


Avatar

Silvasoft Team

Status gewijzigd in: Ingepland

A

Astrid

Is het niet mogelijk om deelleveringen te doen van een bestelling/order? Ik kan nu alleen maar een pakbon uitdraaien van een hele bestelling/order. Ondanks dat misschien bepaalde producten niet op voorraad zijn en nageleverd moeten worden. Een deelbetaling daarentegen van een (concept) factuur v.e. bepaald percentage kan weer wel !?


Avatar

Dennis

Samengevoegd met: Backorders

Avatar

Dennis

Samengevoegd met: Aantal geleverd en aantal in backorder

Avatar

Dennis

Samengevoegd met: Aantal geleverd en aantal in backorder op pakbon

Avatar

Dennis