5

Pakbon

  • Afgerond

A
Anoniem

Er is geen keuzemogelijkheid om de regels die op de pakbon vanuit een order moeten verschijnen te selecteren. het is alles of niets.
dwz. dat wanneer een order gedeeltelijk moet uitgeleverd worden je telkens het order moet aanpassen. regel verwijderen , nieuw order aanmaken. dan rijst natuurlijk het probleem met de ordernummers want de klant heeft al een orderbevestigingsnummer ontvangen en dit ''tweede'' order heeft dan een ander nummer

A

Activiteit Nieuwste / Oudste

Avatar

Silvasoft Team

Status gewijzigd in: Afgerond

Avatar

Silvasoft Team

Er zijn de laatste periode veel verbeteringen doorgevoerd aan het maken van pakbonnen en de informatie die we registreren bij pakbonnen. Zo is het mogelijk om meerdere pakbonnen te maken (deelleveringen) en is nu inzichtelijk welke factuur- of orderregels nog niet volledig geleverd zijn, wat in backorder is, wat reeds geleverd is, en meer.

Het is nu mogelijk om in het factuur- of orderregel overzicht kolommen aan- of uit te zetten zoals 'aantal geleverd' en 'aantal op pakbon'.

Ook zijn er nieuwe overzichten beschikbaar onder het menu: Producten > Orderpicken. Hier is een 'Factuurregel overzicht' en een 'Pakbonregel overzicht' toegevoegd. In deze overzichten is direct te zien welke pakbonregels nog niet volledig geleverd of gepakt zijn, of welke factuurregels nog niet volledig geleverd zijn (en dus in backorder zijn).

Het is nu tevens mogelijk om pakbonnen welke aangemaakt zijn vanuit een verkooporder om te zetten naar een factuur. Zo kunt u deelfacturen maken van een order, op basis van de aantallen op de pakbon.

Tot slot is het ook mogelijk om op pakbonnen zelf kolommen aan de PDF toe te voegen zoals 'Aantal nog te leveren'. Zo kunt u dus op de pakbon weergeven welke producten nog in backorder zijn. Later kan dit na-geleverd worden via een nieuwe pakbon van de nog te leveren producten.