5

Correcte BTW tarief per land linken vanuit Woocommerce i.r.t. MOSS of éénloketsysteem

  • Afgerond

F
Friso

Momenteel herkent silvasoft nog niet per land het btw tarief bij orders vanuit woocommerce. 19% vanuit Duitsland wordt bijvoorbeeld georderend bij 19% van Cyprus. Niet zo handig :) Lijkt me niet onmogelijk om op te lossen en wel zo netjes voor de boekhouding! Bedankt!

A

Activiteit Nieuwste / Oudste

Avatar

Silvasoft Team

Status gewijzigd in: Afgerond

Avatar

Silvasoft Team

Goed nieuws! Deze functie is inmiddels beschikbaar in onze laatste versie van de plugin. Ga na het updaten van de plugin naar het menu: Silvasoft > Instellingen in WordPress en onderaan is een nieuwe instelling waarin landcode + btw % + btw-code in Silvasoft gekoppeld kunnen worden. Dit is vrij instelbaar en de btw-codes worden automatisch opgehaald uit Silvasoft zodat er geen fouten kunnen ontstaan.


  • G
A

Anoniem

Ook wij lopen tegen deze beperking aan. Heel veel manuele werk door te verkopen over de grenzen heen en door een mix van producten te verkopen met verschillend BTW%. Afh van het BTW% van het product, het land van verkoop + B2C (geen BTWnr) of B2B klant (BTWnr) dient er op een andere verkooprekening te worden geboekt...Kan hier aub iets aan gedaan worden? Dit is echt onbegonnen werk als je heel veel verkoopt via je woocommerce website....Dit is echt een grote beperking waardoor wij bij verdere groei zeker gaan afhaken bij Silvasoft....


A

Anoniem

Wij gebruiken woocommerce met de silvasoft plugin. Momenteel wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de Landen als de btw percentages gelijk zijn. Momenteel ben ik Belgische verkopen aan het corrigeren aangezien ze net als de Nederland 21% hanteren als BTW. Kunnen bijvoorbeeld Opbrenstrekening/Omzetrekening gekoppeld worden zodra er een buitenlands verkoop is er ook de buitenlandse btw rekeninigen aan worden gekoppeld. OF via de plug-in opgeven welke BTW Rekeningen er gebruikt moeten worden. Of via de plug-in ook een landcode meenemen, zodat de juiste btw rekeningen


Avatar

Dennis

Samengevoegd met: Plugin Woocommerce BTW en Opbrenstrekening

G

Dat is inderdaad erg lastig, nu moeten al die facturen handmatig worden aangepast, elk artikel.


A

Anoniem

De info is er volgens mij. BTW tarief en het land. De omzet wordt al wel op een andere grootboek rekening geschreven.


F

Friso

Inderdaad, ik heb het zelf nu opgelost met een aanpassing in de wordpress plug-in in combinatie met benamingen die enkel bestaan op de ISO land-code (bijvoorbeeld NL, DE, FR etc.) in silvasoft voor de btw tarieven. Ik heb Silvasoft op 8 okt 2021 geïnformeerd over de benodigde aanpassingen in de plug-in. Hopelijk implementeren ze dat op korte termijn.
Het allerbeste zou zijn als er een landcode te linken is aan een btw-tarief in Silvasoft. Dan is dat te targeten. Maar dat zou ook een wijziging betekenen in Silvasoft.


  • A
A

Anoniem

Begrijp ik goed dat je nu ipv bijvoorbeeld "19% BTW DE", "DE BTW" hebt staan? in woocommerce?